Boot-Zarzuela

Claudia Honshorst

4 personen

Benodigdheden

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 visbouillonblokje
  • Zout, peper en cayennepeper
  • 500g gemengde stevige vis in blokjes, zoals: zalm, kabeljauw, roodbaarsfilet, etc. Laat de visboer de vis alvast snijden en vacuüm voor je verpakken
  • 250g mosselen, rivierkreeftjes of garnalen (wat je lekker vindt)

Hoe ga je te werk

Ui snipperen. In pan olie verhitten en de ui ongeveer 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomatenblokjes met sap, wijn, en 1 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tegen de kook aan brengen en blokjes vis in ca. 4 minuten net gaar pocheren. Mosselen en/of rivierkreeftjes en/of garnalen erdoor scheppen en ca. 1 minuut mee verwarmen. Op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper. Bestrooien met fijngeknipte peterselie. De Zarzuela in vier diepe borden of kommen scheppen.

Lekker met stokbrood en/of een salade.