Vega Click Award 2020

Mooie, maffe, gezellige, actieve, lieve, stoere, schattige of 'gewone' foto’s, daar gaat het om.

Er was eens een Redmannetje, die zich afvroeg: 'Hoe krijgen wij leuk en veel fotomateriaal voor de website en de VegaMood? Foto's waar misschien ook weer leuke, interessante, boeiende verhalen aan vast zitten.

Eureka! Er is iets nodig waarvoor of waarom je je foto’s gaat insturen! Zo werd de Vega Click Award geboren. Het werkt: foto’s sieren de omslag van de VegaMood, zijn illustratief bij artikelen en leidden soms ook tot een compleet artikel. Maar het werkt helaas ten dele. Met ruim 200 leden staan er natuurlijk veel meer Vegabelevenissen op de ‘fotorolletjes’ van ons. Nu zijn het zo’n 15 leden die inzenden.

161205 VCA16 Collage Vegamoods

‘Waarom zo weinig?’

De Vega Click Award is een serieuze prijs, gejureerd door heuse, onafhankelijke vakmensen die het echt een eer vinden dit voor ons te doen.
Juist dat serieuze is ons inziens de drempel voor velen. ‘Mijn foto’s zijn vast en zeker niet goed genoeg voor de Award’. En dat is nu net niet wat we wilden bereiken.

Daarom: geen drempel, een kans voor iedereen

Deel je gekke, leuke, mooie, enerverende, spannende of 'gewone' Vegamomenten met ons allemaal. Stuur gewoon je foto’s in. Het maakt niet uit hoeveel. Je dingt automatisch mee naar de Vega Click Award. Hoe het werkt lees je hieronder in de spelregels.

Organisatie VCA

 

Doel en spelregels Vega ‘Click’ Award

Het doel

  • Fotoarchief voor de Vegaredactie
  • Bijzondere momenten met elkaar delen
  • Bijzondere foto’s waarderen middels de VCA

Meedingen

Uitsluitend voor leden van de Kring van Vegazeilers. Uitsluitend tijdens of rondom de Vegavaartochten gemaakt. Helaas, hoe indrukwekkend ook, je wintersportsalto doet niet mee.

100 maal kans

Je mag zoveel foto’s inzenden als je wilt. Uit je inzendingen maakt de jury een voorselectie van vier foto’s die in de definitieve jurering meedingen.

Formaat

Je foto’s aanleveren als JPG in de resolutie 240 - 300 dpi (minimaal 1 à 2 mB). Gewoon de originele opname. Wil je in details weten of de foto hieraan voldoet, lees dan de korte handleiding Hoe controleer ik de foto

Het vervreemden en montages (zg. photoshoppen) is niet toegestaan. Dus naturel toen je camera "Click" zei. Kleurcorrecties en aanpassing van de helderheid of het contrast voor een optimale foto is wel toegestaan. De foto’s kunnen alleen digitaal aangeleverd worden.

Inzending

Graag inzenden via de uploadingang van ons fotoweb. Dit is een brievenbusmethode: je ziet niet wat er in is gestopt. Krijg je geen foutmelding, dan is het OK.

LET OP! Stuur wel even een mailtje naar  met melding hoeveel foto's je hebt ingezonden. Dit is nodig om de juiste fotograaf aan de foto's te kunnen koppelen. Zonder deze informatie kan het best gebeuren dat de prijs naar de verkeerde fotograaf gaat.

Hoewel de uploadpagina onze grote voorkeur heeft, mag je ook via  inzenden, onder vermelding van: naam van de fotograaf en het e-mailadres.

Sluitingstermijn

Foto’s kun je het hele jaar, tot zondag 1 maart 2020, inzenden. Je mag zo vaak meedoen als je wilt. Graag zelfs!

Jurering

De jurering gebeurt door een extern jurypanel plus één vertegenwoordiger van het bestuur van de Kring van Vegazeilers. De uitspraak van de jury is bindend.

Publicatie- en auteursrechten

Met het inzenden van de foto’s geef je het recht aan de Kring van Vegazeilers deze te publiceren op de fotosite van de Award en daarnaast deze te gebruiken voor communicatiedoeleinden in de breedste zin voor de Kring van Vegazeilers. Het is de Kring van Vegazeilers niet toegestaan op enigerlei wijze de foto’s voor commerciële doeleinden te gebruiken anders dan ten behoeve van de vereniging zelf. De Kring van Vegazeilers kan niet aansprakelijk worden gesteld voor misbruik door derden.

Prijsuitreiking

Deze vindt plaats op het Winterevenement. Prijzen zijn op de allereerste plaats voor de eer en de glorie.

Meedoen om te delen

Op de allereerste plaats doe je mee om je Vegabelevenis door bijzondere foto’s met elkaar te delen. Daarnaast is de redactie altijd op zoek naar prachtige foto’s voor al onze verenigingsuitingen. Daar help je dan geweldig aan mee. En als kers op de taart: de honneurs van de Vega Click Award!

 161205 VCA16 Collagebreed