Het vaarseizoen is weer ten einde en afgelopen  weken zijn er veel boten uit het water gegaan en de winterstalling in. Dit is hét    moment om goed naar het onderwaterschip te kijken en na te denken over de juiste aanpak voor het volgende vaarseizoen.


Direct schoonmaken

Het is aan te raden om het onderwaterschip direct schoon te maken als de boot uit het water komt. Als de aangroei nog vochtig is, is deze makkelijk ter verwijderen dan wanneer deze ingedroogd is. Dit is tegelijk het moment om de staat van de onderwaterverf te beoordelen. Als je weinig last hebt van aangroei kan de bestaande laag nog een jaar mee.

Antifoulionderwaterverfn

Veel watersporters gebruiken antifouling als onderwaterverf. Wat niet iedereen zich beseft is dat antifouling koper of zink bevat en giftig is voor mensen, dieren en planten. 

Als je vooral in zoet water vaart, kun je waarschijnlijk prima toe met milieuvriendelijke een harde non-stick coating die je schoon kunt borstelen of spuiten.

Zie ook 

https://www.varendoejesamen.nl/overig/alternatieven-antifoulingHet vaarseizoen loopt ten einde en de komende weken gaan veel boten het water uit en de winterstalling in. Dit is hét moment om goed naar het onderwaterschip te kijken en na te denken over de juiste aanpak voor het volgende vaarseizoen.