170228 ZWD17 WaddenkaartWaddentocht 2-9 juni

Traditiegetrouw organiseert de Zeezeilcommissie dit jaar (voor de 36ste keer!) de bekende Waddentocht rond de Pinksterdagen. De periode: vrijdag 2 juni t/m vrijdag 9 juni 2017.

Tocht vernieuwd

In afwijking van alle voorafgaande jaren, slaan we dit jaar voor een keertje de tocht ‘buitenom’ van IJmuiden naar Texel over en starten vanuit Enkhuizen. De reden hiervoor is dat de tocht vanuit IJmuiden heel specifieke weersomstandigheden vereisen en daar zat het de laatste keren wat tegen. Zo moest afgelopen jaar het vertrek vanuit IJmuiden steeds verschuiven van zaterdag naar uiteindelijk maandag, waardoor er weinig tijd overbleef voor het deel ‘Waddenzee’. Juist dát gedeelte wordt als het hoogtepunt beschouwd. Door nu vanuit Enkhuizen te vertrekken, is de Waddenzee veel beter bereikbaar geworden.

Aanhaken zomerevenement

Voor dit jaar komt daar nog bij dat ons Zomerevenement op 16 juni in Friesland start. Dat is maar een weekje na het einde van de Waddentocht. Men kan nu dus na de Waddentocht de boot voor een weekje in Friesland parkeren om de daaropvolgend weekend het gezellige Zomerevenement bij te wonen.

In petto

170228 ZWD17 VegavlootDSC 0342Dit jaar bevat deze gezellige voorjaarstocht de volgende onderdelen
  • Tocht van Enkhuizen naar den Oever
  • Zeiltochten naar Oudeschild (Texel),Harlingen en Oost-Vlieland
  • Gezellige dag op Vlieland met een wandel-/fiets-/rustdag op dat mooie eiland
  • Ter afsluiting een gezellige avond op Vlieland
  • Zeiltocht naar West-Terschelling
  • Terugtocht naar Kornwederzand

Omdat we dit jaar dus niet over het grote en stromende water van de Noordzee varen, is er geen excuus meer om niet mee te gaan. Varen op de Waddenzee doe je met z’n tweeën en om ‘debutanten’ daarvoor enthousiast te maken, zal de Zeezeilcommissie na afloop van de ALV van 11 maart aan belangstellenden wat laagdrempelige informatie verstrekken, aangevuld met impressies van een deelnemer van vorig jaar.

Huiskameravond

Bij voldoende interesse hiervoor zullen we op een later tijdstip een ‘huiskameravond’ organiseren. Hierin geven we tekst en uitleg  over het plannen van zo’n tocht op dit getijdenwater. Veel nuttige en praktische informatie

Deel meevaren

Ben je niet in de gelegenheid om de gehele tocht mee te varen, dan is dat geen probleem. Je kunt ook een gedeelte van de tocht meevaren. In overleg kun je bijvoorbeeld in Enkhuizen aanhaken en alleen mee naar Texel meevaren. Of vanaf Texel naar Harlingen. Overleg met ons om te kijken welke mogelijkheid het beste bij jouw situatie past

Je kunt je ook direct aanmelden voor de Waddentocht middels het inschrijfformulier.

Lees ook het arikel met uitgebreide informatie  170228 ZWD17 texel