• Zeewaddentocht

    De 40ste Zeewaddentocht 2023

     zeewaddentocht

    Van vrijdag 26 mei t/m  donderdag 1 juli is er weer een Zeewaddentocht uitgezet. De start is zaterdag 27 mei vanuit rond 11:00 Makkum.

    voor meer informatie neem contact op met de Zeezeilcommissie (Peter Lenting 0614732223) 

       

    Lees verder
  • Help !!

    Noodkreet Tjebbe Zijlstra !!

    Noodkreet van Tjebbe Zijlstra

     IMG 3215 MediumTJ IMG 3211 Medium

     Help !!

    Onderwerp: albin vega 2604

    Ik ben eigenaar van “Jetske”, een Albin Vega 2604 zeilboot bouwjaar 1976.

    Door vooral  medische problemen en ook door financiële restricties moet ik helaas de boot opgeven.
    Het enige grote probleem is de vastgelopen Volvo Penta motor, verder is de boot in middelmatige staat en compleet. ze staat op het droge in Port Saint Louis du Phone  Zuid Frankrijk.

    Het zou mij aan mijn hart gaan de boot te vernietigen, daarom zou ik haar graag aan iemand geven die er wat mee kan doen!
    vriendelijke groet

    Tjebbe Zijlstra
    tel.: (33) 06 07 37 01 49

    1995 chemin Saint Bonnet
    13630 Eyragues
    France

     TZ scan 0011

     

    Lees verder
  • Diverse houten onderdelen te koop

    Diverse houten onderdelen te koop

    Diverse onderdelen Albin vega van hout

    Lees verder
  • Onderwaterverf, wat kies je?

    Onderwaterverf, wat kies je?

     

    Boot naar de winterstalling? Denk nu na over de juiste onderwaterverf

     

    Lees verder
  • De kring op Facebook

    De kring op Facebook

    facebook regulier

    Onze kring is nu te vinden op Facebook

    Wist u dat onze kring ook te vinden is op Facebook? En u kunt daar ook lid van worden. 

    Via  Facebook kring Albin Vega Nederland

     

    Lees verder
  • International Friendship Rally 2022

    International Friendship Rally 2022

     

    International Friendship Rally 2022

    Hoorn

    Lees verder
  • Geschiedenis Albin Marin

    Geschiedenis Albin Marin

    De geschiedenis van Albin Marin

    Vertaalt en samengevat naar het Duits door Horst Marchner, naar een artikel uit het Noorse Vega clubblad.

    Lees verder
  • VegaMood 2.0

    VegaMood 2.0

     

    VegaMood 2.0

    Van VEGA-bulletin naar VegaMood 2.0

     

    Lees verder
  • Vacature DTP-er M/V

    Vacature DTP-er M/V

    Hulp gezocht

    Gezocht: grafische hulp bij de opmaak van onze VegaMood. In vaktaal een DTP-er M/V

    Lees verder

161026 VEMO2 VEGA bulletin 1VEGA-bulletin

In juli 1972 verscheen het eerste VEGA-bulletin. Een uitgave van onze Kring, klassiek getypt, retro gestencild en geheel in revolutionair zwart/wit uitgeven. In de daarop volgende jaren werd dit bulletin met veel enthousiasme gevuld met informatie voor de leden, in nagenoeg ongewijzigde vorm.

Dertig jaar later, in april 2002, verscheen het 92-ste bulletin. De vormgeving was drastisch gewijzigd en de invloed van Desktop Publishing (DTP) duidelijk aanwezig. Een kleurrijk geheel, geheel in zwart/wit.

161026 VEMO2 124 Vegabulletin 01 2013De eerste, voorzichtige toepassing van kleur kwam tien jaar later, in 2012. Het is evident, de ontwikkeling is niet meer te stuiten en gaat in een razendsnel tempo voorwaarts en één jaar later is het bulletin volledig in kleur uitgegeven.

VegaMood 161026 VEMO2 VegaMood 127 april 2014

Buiten de Kring staat ook de wereld niet stil. Op het vlak van communicatie verandert er veel en stemmen gaan op om óók het bulletin drastisch te wijzigen. Lodewijk Cornelissen werpt hiertoe graag zijn professie in de strijd en stelt zich bereid het voortouw te nemen. Met het speciaal samengestelde redactieteam (RedTeam), wordt enthousiast overlegd over het geheel van concept tot realisatie. Waar gehakt wordt, vallen spaanders is zeker ook hier van toepassing. Het bulletin zal eraan moeten geloven, in naam en beeld. In april 2014 is het resultaat van de grote sprong in het diepe te aanschouwen. De eerste VegaMood is een feit.

In de opvolgende versies wordt driftig aan alles geschaafd en gesleuteld en het magazine wordt steeds beter. De lat ligt hoog, maar kan ook hoger, lijkt het motto.

 

161026 VEMO2 VegaMood 132 oktober 2016

VegaMood 2.0

Na een periode met veel energieke inzet stelt Lodewijk de helmstok ter beschikking van een nieuwe lichting om de Mood te loodsen. Ook voor het RedTeam is hiermee het moment aangebroken hetzelfde te doen. De belasting voor een relatief kleine groep is enorm en om uitputting te voorkomen, is een gewijzigde aanpak noodzakelijk.

Logistiek gezien is de verandering ingrijpend. In tegenstelling tot een compact RedTeam, wordt de inhoud van het blad nu door meerdere leden verzorgd. Ieder lid van dit nieuwe team is verantwoordelijk voor een specifieke rubriek. De coördinatie van dit alles is bij Bram Leunis in vertrouwde handen gekomen.

De visuele vormgeving was een extra uitdaging. Geheel in stijl met de Vega, is achteruitgang niet aantrekkelijk. Om het bestaande niveau te evenaren, moesten wij op zoek naar een professional. Deze is gevonden in de persoon van Jurgen van Bakel. Als graficus heeft hij zijn sporen verdiend en brengt hij deze in de praktijk binnen zijn bedrijf Inkgraphics. Jurgen heeft zich enorm ingeleefd in het reilen en zeilen van de Mood en het resultaat hiervan is te bewonderen in VegaMood 132.

Tot slot wil ik Lodewijk en het RedTeam graag bedanken voor de gigantische taak die zij op zich hebben genomen. De Mood wordt door andere verenigingen met afgunst en bewondering bekeken. We zijn ongetwijfeld krankjorum een dergelijk niveau neer te zetten voor een compacte vereniging, maar wat voelt het goed dit juist wel te kunnen doen!

Marcel Mickers
Communicatie Kring van Vegazeilers